Tiga är silver PDF, ePub, Kindle

Tiga är silver ladda ner | läsa online (e-bok) PDF, ePub, Kindle
Tiga är silver ladda ner | läsa online (e-bok) PDF, ePub, Kindle

Omslagsbild för Tiga är silver

DEN DEFINITIVA JUBILEUMSUTGÅVAN AV STIEG TRENTERS DECKARKLASSIKER. MED ÖVER 50 SIDOR EXTRAMATERIAL, UNIKA BILDER AV MÄSTERFOTOGRAFEN K W GULLERS OCH ETT NYSKRIVET FÖRORD AV LAURA TRENTER. DESSUTOM INNEHÅLLER BOKEN TVÅ STOCKHOLMSKARTOR ÖVER MORDPLATSER SOM FIGURERAR I STIEG TRENTERS BÖCKER, MED NOGGRANNA DETALJBESKRIVNINGAR ÖVER VARJE PLATS AV ULLA TRENTER.

Alice Tapper är i Lausanne. Hon är tecknerska, och på väg att ta tåget hem till Sverige. Vid tidningskiosken träffar hon en bredaxlad svensk och de stämmer träff på Coq Rouge. Men han kommer inte. Däremot finns där en florbehängd gammal dam med vass och elak haka. Alice får problem att betala notan eftersom hon har för lite av den inhemska valutan. Hon går in i ett angränsande rum för att låna av en man hon sett skymta i dörröppningen. Men där finner hon honom död!

EN SÄLLSAM FISK finns ritad på bordet hos en tystlåten herre i Lausanne.

EN SVENSK FLICKA som vill växla pengar ramlar bums ner i gåtan; hon heter Alice.

EN LÅNG FOTOGRAF drar Alice ur knipan och susar med henne i mördarspår till Florens; han heter Harry Friberg.

EN VÄLDIG KOMMISSARIE griper in när jakten nått Stockholm; hans namn är Victor Regn.

EN GREVLIG FAMILJ ger napp i fotografens fiske: pappa, två intressanta döttrar och en brutal måg i plastbranschen. Hemmet är fullt av dyrbarheter, heter Farsta och ligger i sovstädernas utkant.

EN GAMMAL DAM, en ännu äldre PUNSCHFLASKA och en LYSANDE MILJÖSKILDRING från Schweiz, Italien och Stockholm ingår också i det TRIVSAMMA, ANDLÖST SPÄNNANDE pusslet i Trenters mästerliga detektivroman.

Stieg Trenter (1914-1967) föddes som Stig Johansson men tog namnet Stieg Trenter efter att först ha använt det som pseudonym, idén fick han från E.C. Bentleys deckarklassiker Trents sista fall. Stieg Trenter var journalist och en mycket uppskattad kriminalförfattare och stockholmsskildrare. Han räknas till De Fyra Stora (tillsammans med Maria Lang, Hans-Krister Rönblom och Vic Suneson). Han debuterade 1943 med kriminalromanen Ingen kan hejda döden. I Farlig fåfänga (1944) introducerade han fotografen och amatördetektiven Harry Friberg, och litet senare också hans ständige vapendragare, kriminalaren Vesper Johnson. Harry Friberg är tecknad efter Trenters nära vän, mästerfotografen KW Gullers. Vesper Johnson har chefredaktören Runar Karlströmer som förebild, Trenters chef på tidningen Allers.

Stieg Trenters böcker är nostalgisk läsning för alla som tjusas av Stockholm och tidsandan som rådde i Sverige under 1940- och 1950-talen. De är vardagshistoriska dokument som i förbifarten berättar om små detaljer och större samhällsförändringar – tunnelbanan byggs, Vasa bärgas, tidningen Expressen startar och så vidare. Och mitt i denna ofta trygga vardag: ond bråd död, spännande mordmysterier och familjedramer.

Ladda ner Tiga är silver e-bok Gratis pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:


Tiga är silver (Kr-0.00)


Isbn:
978-91-7423-331-5
Förlag:
Telegram Förlag


TAGS:

Online Tiga är silver eBook

Bok Tiga är silver FB2

Ladda ner Tiga är silver PDF

Ladda ner Tiga är silver MOBI

Online Tiga är silver bok

Gratis Tiga är silver iPhone

Online Tiga är silver PDF

Gratis Tiga är silver DJVU

Gratis Tiga är silver TXT

Ladda ner Tiga är silver RTF

Online Tiga är silver FB2

e-bok Tiga är silver TXT

Gratis Tiga är silver e-book

Bok Tiga är silver MOBI

Ladda ner Tiga är silver iPad

läsaa Tiga är silver MOBI

läsa Tiga är silver DOCX

Gratis Tiga är silver AWZ

Ladda ner Tiga är silver iPad

Gratis Tiga är silver DJVU

Ladda ner Tiga är silver free

Gratis Tiga är silver DVD

läsa Tiga är silver TXT

Bok Tiga är silver DJVU

Download Tiga är silver cd

e-Bok Tiga är silver e-book

e-bok Tiga är silver DOCX

e-bok Tiga är silver iPad

ebook Tiga är silver TXT

e-bok Tiga är silver PDF

e-bok Tiga är silver EPUB

Läsa Tiga är silver IPAD