Vindsjälar PDF, ePub, Kindle

Vindsjälar ladda ner | läsa online (e-bok) PDF, ePub, Kindle
Vindsjälar ladda ner | läsa online (e-bok) PDF, ePub, Kindle

Omslagsbild för Vindsjälar

Succéserien om Malin Fors fortsätter

Luften vibrerar av hetta. En ovanlig sensommarstorm närmar sig Linköping och på ett vanskött äldreboende hittas den 79-årige Konrad Karlsson död, hängd i sladden till sin larmknapp.
Det mesta tyder på självmord, men när Malin Fors och hennes kolleger talar med personer i hans omgivning vittnar alla om en man som trots sina krämpor var full av livsvilja. Omtyckt av personalen och ett slags extramorfar för Malins dotter Tove, som sommarjobbar på boendet.
Misstankarna om att Konrad inte själv tog sitt liv förstärks vid obduktionen. En utredning inleds, men ingenting tycks gå ihop. Uppgifterna är motsägelsefulla, händelseförloppen förvirrade. Vem har något att vinna på en sjuk gammal mans död, ens i ett samhälle där kapitalet tycks stå över människovärdet?
Den senaste tiden hade Konrad skrivit flera ilskna insändare om bristerna på äldreboendet och girigheten hos ägaren Hans Morelia. Kanske har någon velat tysta honom, nu när koncernen är på väg att säljas till ett amerikanskt riskkapitalbolag. Eller är det ett barmhärtighetsmord? Är fler gamla människors liv i fara? Malin söker trevande efter ett mönster.
Samtidigt känner sig Hans Morelia alltmer hotad. Någon verkar förfölja honom. Och trots att han försöker intala sig själv att allt bara är inbillning kan han inte värja sig. Insikten att hans miljoner inte kan skydda hans älskade nioåriga dotter föder en skräck större än någon han tidigare upplevt.

”I den här boken handlar det om något som verkligen påverkar oss alla, det handlar om vanvård inom vården och riskkapitalister … Han är väldigt stark i att han kan skildra alla viktiga personer i boken, deras röster kommer fram, vilket gör att ingen blir riktigt ond, ingen blir riktigt god … En fyra till Mons Kallentoft. Det är är faktiskt den mest angelägna deckare som har kommit i höst.”
Magnus Utvik i Gomorron Sverige, SvT

”Kallentoft är suverän på att fånga slitningen mellan hennes inre och yttre liv, mellan viljan att göra gott och den nerviga oförmågan. Språket är rent och laddat, ett finsmakarspråk där varje stavelse ligger perfektionistiskt rätt. När det fungerar som bäst skapas en spänning mellan de slipade orden och desperationen som dunkar i undertexten.”
Göteborgs-Posten

”Kriminalromaner återspeglar ofta samhällets utveckling. De ställer frågor om vad som händer och varför.
… Den nerviga, fascinerande Malin Fors och hennes kollegor sätter upp såväl riskkapitalister som vårdpersonal och anhöriga på listan över misstänkta till dådet. Välskrivet och engagerande.”
Aftonbladet

”Han tillhör de verkligt välskrivande bland de svenska deckarförfattarna och Malin Fors är en komplex centralfigur omgiven av intressanta birollsinnehavare. Vindsjälar är därtill en av Kallentofts bästa romaner. Trots att ledtrådarna finns där, snyggt utportionerade, dröjer det i det längsta innan det blir uppenbart – så väl för läsaren som för Malin Fors – vem som tagit livet av mannen och vilket det egentliga mordmotivet är. En lyckad deckare där spänningen upprätthålls hela vägen således.”
Smålandsposten

”Vad blir konsekvensen av välfärdens privatisering? Ond bråd död, om man ska tro Mons Kallentoft. … Med ett vackert och effektivt språk skildrar Kallentoft vardagstragedier som är en direkt konsekvens av vårt sönderfallande välfärdssamhälle. Det är stringent och genomarbetat hela vägen. … Kallentoft vill visa att det här inte är någon fantasi. Det pågår just nu. Vad gör vi åt det?”
Borås Tidning

”Mons Kallentoft [är] tillbaka i Malin Fors Linköping, tillbaka i ett språk där den fasansfulla verkligheten balanseras väl med poesin i hans språk. … Som vanligt skriver Mons Kallentoft med intensitet och nerv och med en närhet till sina karaktärer som är både integritetskränkande och kärleksfull.”
Ystads Allehanda

Vindsjälar är lite annorlundaProvläs
(Ladda ner)
Ladda ner Vindsjälar e-bok Gratis pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:


Vindsjälar (Kr-0.00)


Isbn:
978-91-3714-147-3
Förlag:
Bokförlaget Forum


TAGS:

Online Vindsjälar eBook

Bok Vindsjälar FB2

Ladda ner Vindsjälar PDF

Ladda ner Vindsjälar MOBI

Online Vindsjälar bok

Gratis Vindsjälar iPhone

Online Vindsjälar PDF

Gratis Vindsjälar DJVU

Gratis Vindsjälar TXT

Ladda ner Vindsjälar RTF

Online Vindsjälar FB2

e-bok Vindsjälar TXT

Gratis Vindsjälar e-book

Bok Vindsjälar MOBI

Ladda ner Vindsjälar iPad

läsaa Vindsjälar MOBI

läsa Vindsjälar DOCX

Gratis Vindsjälar AWZ

Ladda ner Vindsjälar iPad

Gratis Vindsjälar DJVU

Ladda ner Vindsjälar free

Gratis Vindsjälar DVD

läsa Vindsjälar TXT

Bok Vindsjälar DJVU

Download Vindsjälar cd

e-Bok Vindsjälar e-book

e-bok Vindsjälar DOCX

e-bok Vindsjälar iPad

ebook Vindsjälar TXT

e-bok Vindsjälar PDF

e-bok Vindsjälar EPUB

Läsa Vindsjälar IPAD