Tragiskt telegram PDF, ePub, Kindle

Tragiskt telegram ladda ner | läsa online (e-bok) PDF, ePub, Kindle
Tragiskt telegram ladda ner | läsa online (e-bok) PDF, ePub, Kindle

Omslagsbild för Tragiskt telegram

JUBILEUMSUTGÅVAN AV STIEG TRENTERS DECKARKLASSIKER. MED ÖVER 50 SIDOR EXTRAMATERIAL, UNIKA BILDER AV MÄSTERFOTOGRAFEN K W GULLERS OCH ETT NYSKRIVET FÖRORD AV LAURA TRENTER. DESSUTOM INNEHÅLLER BOKEN TVÅ STOCKHOLMSKARTOR ÖVER MORDPLATSER SOM FIGURERAR I STIEG TRENTERS BÖCKER, MED NOGGRANNA DETALJBESKRIVNINGAR ÖVER VARJE PLATS AV ULLA TRENTER.

Det perfekta mordet där mördaren har använt sig av en frapperande metod, som inte lämnar det minsta spår efter sig. Allt ser ut som en naturlig död – utan några som helst orsaker.

Det hela börjar helt oskyldigt med att stjärnfotografen Harry Friberg en sen eftermiddag möter en gammal skolkamrat, Curt Segher, i Centralbadets trädgård i hjärtat av Stockholm. Mötet måste firas och fram på kvällskröken hamnar man på en liten vickning hemma hos Curt. Medan stämningen blir allt högre och festdeltagarna allt gladare, mördas en kvinna kallblodigt i våningen ovanpå.

Ingen har anat sig till tragedin, det finns inga ledtrådar och – vilket är det mest förbryllande – dödsorsaken är omöjlig att fastställa. Det kunde ha blivit det perfekta brottet, om inte … Ja, om inte fotografen Harry Friberg varit med på festen.

Tillsammans med den lille skarpsinnige, hetlevrade polisintendenten Vesper Johnson inleder Harry Friberg en halsbrytande jakt på mördaren, en jakt som för dem genom hela Europa och inte slutar förrän nere på italienska Rivieran. Där finner de till slut förklaringen till detta högst besynnerliga mord.

Stieg Trenter (1914-1967) föddes som Stig Johansson men tog namnet Stieg Trenter efter att först ha använt det som pseudonym, idén fick han från E.C. Bentleys deckarklassiker Trents sista fall. Stieg Trenter var journalist och en mycket uppskattad kriminalförfattare och stockholmsskildrare. Han räknas till De Fyra Stora (tillsammans med Maria Lang, Hans-Krister Rönblom och Vic Suneson). Han debuterade 1943 med kriminalromanen Ingen kan hejda döden. I Farlig fåfänga (1944) introducerade han fotografen och amatördetektiven Harry Friberg, och litet senare också hans ständige vapendragare, kriminalaren Vesper Johnson. Harry Friberg är tecknad efter Trenters nära vän, mästerfotografen KW Gullers. Vesper Johnson har chefredaktören Runar Karlströmer som förebild, Trenters chef på tidningen Allers.

Stieg Trenters böcker är nostalgisk läsning för alla som tjusas av Stockholm och tidsandan som rådde i Sverige under 1940- och 1950-talen. De är vardagshistoriska dokument som i förbifarten berättar om små detaljer och större samhällsförändringar – tunnelbanan byggs, Vasa bärgas, tidningen Expressen startar och så vidare. Och mitt i denna ofta trygga vardag: ond bråd död, spännande mordmysterier och familjedramer.

http://stiegtrenter.com/ 

Ladda ner Tragiskt telegram e-bok Gratis pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:


Tragiskt telegram (Kr-0.00)


Isbn:
978-91-7423-321-6
Förlag:
Telegram Förlag


TAGS:

Online Tragiskt telegram eBook

Bok Tragiskt telegram FB2

Ladda ner Tragiskt telegram PDF

Ladda ner Tragiskt telegram MOBI

Online Tragiskt telegram bok

Gratis Tragiskt telegram iPhone

Online Tragiskt telegram PDF

Gratis Tragiskt telegram DJVU

Gratis Tragiskt telegram TXT

Ladda ner Tragiskt telegram RTF

Online Tragiskt telegram FB2

e-bok Tragiskt telegram TXT

Gratis Tragiskt telegram e-book

Bok Tragiskt telegram MOBI

Ladda ner Tragiskt telegram iPad

läsaa Tragiskt telegram MOBI

läsa Tragiskt telegram DOCX

Gratis Tragiskt telegram AWZ

Ladda ner Tragiskt telegram iPad

Gratis Tragiskt telegram DJVU

Ladda ner Tragiskt telegram free

Gratis Tragiskt telegram DVD

läsa Tragiskt telegram TXT

Bok Tragiskt telegram DJVU

Download Tragiskt telegram cd

e-Bok Tragiskt telegram e-book

e-bok Tragiskt telegram DOCX

e-bok Tragiskt telegram iPad

ebook Tragiskt telegram TXT

e-bok Tragiskt telegram PDF

e-bok Tragiskt telegram EPUB

Läsa Tragiskt telegram IPAD